Verkat je mlada
porodična vinarija
iz Čerevića na severnoj strani Fruške gore posvećena proizvodnji
finih vina sa ovog
podneblja…

Verkat je osnovan 2018. godine kada su dve sestre, Sonja i Nataša, ozvaničile malu porodičnu prozvodnju vina sa kojom su odrasle. Naša vinska priča je počela brigom o jedinstvenom porodičnom zasadu Malvazije, ovde u Čereviću.

Na samom početku proizvodnja je bila mala i za sopstvene potrebe. Medjutim, kako su godine prolazile vino i vinograd su postajali sve značajniji 

deo naših života i odlučili smo da je vreme da ozvaničimo Verkat. Proširili smo zasade vinogradima Grašca belog, i pronašli naše mesto na već poznatoj adresi Jovana Grčića Milenka 13.

Od te 2018. godine, od kada zvanično postoji, Verkat svake godine donosi fina vina, prepoznatljivog kvaliteta i pristupa, a naša vinska kuća je postala mesto okupljanja i predaha.

“Tokom tih prvih godina naša mala porodična proizvodnja vina
je bila jedan poseban užitak koji je povezivao našu porodicu i prijatelje, izletima u vinogradu, veselim berbama i posebnom uživanju u vinu koje smo proizveli te smo rešili da taj užitak pretvorimo u svakodnevicu”

Verkat je vino, vinograd, Fruška gora, naša zelena bašta i zajednica ljudi sa kojima uživamo da radimo.

Naša ekipa je raznovrsna, dolazimo iz raznih oblasti i interesovanja, od umetnosti, istorije, prava, poljoprivrede i rock and rolla. Povezuje nas ljubav prema vinu i Fruškoj gori, prijateljstvo i užitak u stvaranju nečeg lepog.

 

Verkat čine sestre Sonja, Nataša i Ivana Vrkatić zajedno sa našim podrumarima Božidarom Srdićem i Zoranom Mikalačkim, iskusnim vinogradarom Markom Kostićem, tehnologom Danijelom Sokolovićem, domaćicom vinske kuće Ksenijom Čerevićki i naravno prijateljima iz Čerevića čija podrška i pomoć su neprocenjivi.

 

Pravimo fina vina poštujući
prirodu, ljude i okruženje u
kojem smo, Frušku Goru.

Verkat