Otvorena vrata i slobodan koncept, opuštena i porodična atmosfera, fina hrana i piće, odlična muzika i dobro društvo su pretvorili baštu Verkata u pravu malu oazu uživanja.

 

Bašta uživanja u Verkatu!

U zelenoj bašti vinarije Verkat 2. maja održan je piknik, kao svojevrsno otvaranje letnje sezone ove vinske kuće na veoma poseban način.

 Koncept događaja je bio baziran na prijateljskim saradnjama Verkat vinarije sa drugim malim i lokalnim proizvodjačima koji su svoje proizvode predstavili vinskoj publici. Tako je za hranu bio zadužen novosadski Pastai, mala artizanska proizvodnja testenina, koja je ponudila fantastične paste u koturu parmezana sa raznovrsnim dodacima. Za slatkiše su se potrudili beogradski Fini, jedna mala, takođe porodična, poslatičarnica, već dobro poznata po kolačima bez aditiva koja je pored standardne ponude specijano predstavila i Parfe od maline sa Verkat Rozeom. I naravno, tu su bile i komšije iz Čerevića, kraft pivara Beerče, koja od svog osnivanja u Čereviću svojim trudom i energijom pokreće mali lokalni preporod ovog sremačkog sela organizacijom redovnog mesečnog Čerevićvila, večernjeg bazara lokalnih proizvođača praćenog svirkom na otvorenom. 

Bašta Verkata za ovu priliku je bila opskrbljena ćebadima, senom, loptama i novootvorenom ljuljaškom ručne izrade Verkatovog svestranog podrumara Zorana. Za najmlađe su bili obezbedjeni sokići i voće u posebnom kutku. Ljubimci su naravno bili dobrodošli, a gosti su mogli sa sobom doneti igre, rekete i frizbije, sve što jedan piknik može učiniti još zabavnijim.

 U veoma opuštenoj atmosferi, praćenoj Jamm Sesion Novosadskog Mustang four Jazz kvarteta, gosti su mogli svojim tempom i lagano uživati u ponudi, piti vina i piva, probavati testenine i kolače, opuštajuči se na zelenom travnjaku. Posebno nam je drago što smo ugostili veliki broj porodica sa najmladjima čijI su igra i smeh dodatno ulepšali ovaj događaj.

Zahvaljujemo se svim gostima i prijateljima učesnicima na prelepom danu.