Promo
JaM
2022

U petak 21.10, u beogradskom restoranu JaM je održana promocija i uparivanje vina Vinarije Verkat. Ovom prilikom su predstavljene dve etikete, sada već zapaženi Grašac beli 4.0 iz berbe 2021, kao i premijerno, Malvazija Barrique, takođe berbe 2021.

Posle kratkog uvoda jedne od sestara Vrkatić, Igor Luković je predstavio prvo etiketu Grašac beli 4.0, vina koje je postiglo izuzetne uspehe na internacionalnim takmičenjima, započetim zlatnom medaljom na BIWC u Atini, preko platinastog odličja na GROW du Mond i zlata na AIWC Vienna, i naposletku Trofeja za najbolje vino od autohtone sorte na Wine Vision by Open Balcan.

Gosti su takođe imali prilike da čuju više o samom procesu proizvodnje iz prve ruke od tehnologa Danijela Sokolovića, koji je sa veliki uspehom izveo berbu 2021.

Uz ovu etiketu upareni su zalogaji grdobe sa nori algama i limunom kao i pačiji ragu sa celer štapom i parmezanom.

Posle kratkog predaha, nastavljena je prezentacija sledeće etikete, Malvazije Barrique 2021 čije je ovo bilo premijerno predstavljanje. Igor Luković je podvukao izuzetan iskorak napravljen ovim vinom, koje blažim pristupom, sa manje izraženim aromama drveta, stilom upotpunjuje portfolio Vinarije Verkat. I u ovom slučaju gostima je približen sam proces proizvodnje kao i izbor stila vina od strane tehnologa vinarije.

Uz ovu etiketu su upareni gambor sa peršunom, limunom, i dimljenom maldon soli, i Doppio pasta sa ćuretinom i krem sosom.

Posle ovog prijatnog vinskog druženja, u zaista izuzetnom ambijentu JaM restorana, gosti su sa sobom poneli mali poklončić sa predstavljenim vina, uparenih sa izborom sireva i desertima iz beogradske poslastičarnice Fini.